01 januari 2016


Lokatie

Auckland, Nieuw Zeeland


01 januari 2016, de eerste dag van het nieuwe jaar. Het regent maar who cares?! We zijn Hollanders dus dat zijn we wel gewend. Het is te geweldig om hier te zijn om je druk te maken over het weer! Vanochtend de wekker niet gezet dus lekker uit kunnen slapen! 

 

Na een rustige start van de dag besluiten we te gaan "brunchen". We zijn naar Queens St. gelopen, dit is een grote winkelstraat waar veel winkels gewoon open zijn op 1 januari. Ons ontbijt hebben we genuttigd bij het Belgische biercafe waar we gisteren ook al wat hebben gegeten. Lekker eten, een gezellig cafe en aardige mensen. Wat een verschil met Hong Kong!

We hadden nog een aantal dingen op ons lijstje staan om te doen vandaag. Eerst hebben we de Skytower bezocht. Met een lift ga je naar 328 meter hoogte in 40 seconden. Bovenin heb je een spectaculair uitzicht over Auckland, die zich uiteraard perfect leent voor een aantal selfies :). Je kunt een "Skywalk" en een "Skyjump" doen. Dit is allemaal vrij prijzig en omdat het weer toch niet zo goed is werd er besloten dit te skippen. Weer beneden zijn we nog voor wat leuke dingetjes geslaagd in de souvenir winkel.

 

Daarna wilden we nog kijken of we zouden kunnen slagen voor een All Blacks t-shirt. Gelukkig zit de perfecte winkel hiervoor ook aan Queens St.: "Champions of the World" :). Uiteindelijk zijn Rein, Jel en ik geslaagd voor een t-shirt, super leuk!

 

Nu lekker relaxen in ons appartement, Pat is niet helemaal lekker dus die ligt even op bed. De mannen hebben net boodschappen gedaan. Vanavond dus even relaxt, morgen gaan we de camper ophalen en dan "Off we go!"

 

Groetjes, Cindy

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0