Dag 12 (Taupo)


Lokatie

Taupo, Nieuw Zeeland


(door gebrek aan internet en heel eerlijk ook aan energie is het schrijven van een stukje er een beetje bij in geschoten. Onderstaande is een verslagje van dag 12, 8 januari).

 

Heerlijk wakker worden aan een meer met de zon vol aan het schijnen. Het kan hier gewoon. Vandaag gaan we geen lange einden rijden. We blijven in Taupo en zullen ons hier prima vermaken. We beginnen de dag met een markt. Elke zaterdag is hier een kleine markt waar allemaal locale producten en handgemaakte dingen te kopen zijn. Als we aankomen is het inderdaad een kleine arkt, maar super gezellig. Er zijn wat kraampjes en wat food trucks. Zo met het zonnetje erbij en een muziekje wat speelt voelt het een beetje als een mini festival. Cindy vind er een broek, we kopen wat kersen en ik geniet van een heerlijk bakkie Vulcanic roasted coffee! :) 

 

In de middag hebben we een kayak trip geboekt. Bij lake Taupo zijn Maori rock carvings te bewonderen. Schitterende beelden en afbeeldingen uitgehouwen in het gesteente. Enige punt is wel, je komt er alleen over water. Dus, sportief doen en even een stukje peddelen. Vanaf het startpunt, even buiten Taupo, is het ongeveer 5 km varen. Lijkt niet veel maar met de combinatie peddelen (doen we geen van allen dagelijks), de stroming en redelijke golven, is het toch best een topsportachtige activiteit. Lake Taupo is in feite een super caldera, de krater van een enorme vulkaan. De grootte van het meer is in Nieuw Zeeland voldoende om het officieel als zee te classificeren. De vulkaan is actief maar stoot niet voldoende gas uit om het meer ook maar enigzins te vergiftigen. Het water is zo schoon dat je het zo kan drinken, in mate.

 

Na 5 km komen we een hoek om en zien we de machtige tekening. Er is 1 enorme afbeelding in de rotsen uitgehouwen. Iets verderop zijn wat beelden en afbeeldingen te zien. De enorme afbeelding is volgens de legende de hoofd chief Maori die als eerste het land vond (gedacht wordt dat de Maori vanuit de Polynesische driehoek afkomstig is). Hij Bleef heen en weer varen om zijn volk hier te laten settelen. Volgens traditie moet een chief indien hij nieuw land vind, het hoogste punt dat hij kan zien beklimmen en daar een vuur aansteken. Hij is de hoogste berg opgeklommen die hij kon zien, Mount Tongariro (Plains of Gorgoroth in de LOTR films) en heeft de demonen opgeroepen voor te spuwen wat hem lukte (nou, nou, zo kan ik het ook op een actieve vulkaan die op uitbarsten staat). Hiermee claimde hij het land als nieuw land voor zijn volk.

 

Wat je heen vaart, moet je ook weer terug. Dus we peddelen dapper terug, lunchen onderweg nog even wat en komen moe, voldaan en trots weer aan land.

 

Needless to say, iedereen is aardig af en we gaan dan ook allemaal redelijk vroeg naar bed. Maar eerst trotseren Jellen en ik nog het koude water en nemen een frisse duik. Koud, maar heerlijk!

 

E noho ra,

 

Reinier

(ps, er zullen meer foto's volgen van de vele camera's haha)

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0