Dag 14 (Oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland en door naar Kaikoura)


Lokatie

Kaikoura, Nieuw Zeeland


Vandaag zijn we dus vanuit Palmerston North naar Wellington vertrokken om daar de Ferry naar het Zuidereiland te nemen (zie vorige update).

 

Om 14:30 gingen we aan boord, moesten we de camper parkeren en naar zijn wij naar boven gegaan om van het uitzicht te genieten.

 

Met gemixte gevoelens voeren we weg van het Noordereiland. We hebben daar zo veel leuke dingen meegemaakt en zijn best gehecht geraakt aan de omgeving en de mensen. Aan de andere kant wacht op het Zuidereiland weer een nieuw avontuur en kunnen we niet wachten om daaraan te beginnen.

 

Al voor wij naar boven waren gelopen in de Ferry waren we al aan het varen. Na even het schip te hebben verkend gingen wij naar buiten om afscheid te nemen van het Noordereiland waarna de Ferry ons mee naar zee nam. De tocht over zee was minder lang dan verwacht en al snel zagen wij het Zuidereiland uit het niets opdoemen. De Ferry voer ons door de Sounds en zoals belooft was de tocht adembenemend mooi! 

 

Eenmaal aangekomen op het Zuidereiland begonnen wij aan onze tocht naar Kaikoura. Daar bijna aangekomen zagen wij een strandje met zeehondjes. Met een slinger zetten we de camper langs de kant en vol enthousiasme dartelden wij het strandje op en begonnen foto's te maken. Op de terugweg zagen wij pas het bord dat zegt dat het verboden is om het strand te betreden...Sorry...

 

Daarna zijn we doorgereden naar Top10 Holiday Parc Kaikoura. Hier brengen wij de nacht door.

 

Morgen zwemmen met dolfijnen en whale watching! Zin in!

 

Groetjes,

 

Cindy

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0