Dag 15 (Zwemmen met dolfijnen en whale watching)


Lokatie

Kaikoura, Nieuw Zeeland


Vandaag is de dag voorbij gevlogen. Wat was die gaaf!!!!

 

Vanochtend moesten we om 8:05 bij de Dolphin encounter zijn omdat we vandaag met dolfijnen gaan zwemmen!! Nog met de slaap in onze ogen kwamen we bij het gebouw aan. We werden aan de balie aangemeld en moesten even in het restaurantje wachten tot we geroepen werden om de wetsuites te passen. Na wat trekken en wrikken zaten we dan eindelijk in onze suits en gingen naar de breefing room om het een en ander aan informatie te krijgen. Hier kregen we 2 films te zien. 1 algemene film over het wildlife in Kaikoura en de 2de ging over de safety breefing.

 

Nadat we de films te zien hadden gekregen was het tijd om de bussen in te gaan. Het was best een beetje spannend. De dolfijnen waarmee we gingen zwemmen zouden we namelijk in de zee ontmoeten. Het zijn dus ook wilde dolfijnen. We wisten niet wat we konden verwachten.Er werd van te voren uit gelegd wat je zou kunnen doen om hun aandacht te trekken als je in het water lag. Het was eenmaal zo dat jij HUN aandacht moest trekken en niet andersom. Je kan naar beneden duiken, geluidjes maken en ze proberen te verleiden tot spelen door middel van draaien.

 

De bus rit was vrij vlot en al snel zaten we in de boot op het water. De kapitein zou ons meenemen naar een plek waar als het goed is een hele groep Dusky Dolphins zou zitten. Onder weg was er genoeg te zien. Zo hebben we een paar zeehondjes gezien maar ook de albatros, met een spanwijdte van 3/3,5 meter, kwam over vliegen. Wauw! wat is dat een waanzinnig mooi dier!

 

Een tijdje verder begon de spanning wel een beetje te komen. Zouden we de dolfijnen wel kunnen vinden? Ineens was het moment daar. Er was een enorme groep Dusky Dolphins gespot en daar zouden we naar toe varen zodat we met ze konden gaan zwemmen. We moesten ons klaar maken om het water in te gaan. Het was een super grote groep met dolfijnen. Ze zwommen langs de boot, er onderdoor en maakten soms een vreugde sprong. Tijd om het water in te gaan!

 

In het begin was ons verteld dat als we de aandacht van de dolfijnen wilden trekken dat we dan onder andere geluid konden maken. Dus ik ging op de rand zitten, deed mn snorkel in en sprong luidkeels het water in. Al snel kwamen er allemaal dolfijnen op mijn "gezang" af. Ze kwamen onder me door, langs me, zwommen bijna tegen me aan. Wauw wat was dit cool. Als een debiel begon ik nog meer geluid te maken om hun aandacht te trekken en mensen.... het werkt! Wat was dit ontzettend gaaf!! Ze kwamen letterlijk op 5cm afstand langs mij. Met sommige had ik ook wat interactie. Ze waren erg nieuwsgierig en keken goed naar wat ik deed. Als zij gingen draaien, zou ik dan mee draaien? Zo draaiden we aan aantal keer een rondje om elkaar heen. 

 

Zo zijn we nog 2 keer naar een andere plek gegaan om met ze te zwemmen. Daarna moesten we ons weer omkleden en kregen we de gelegenheid om vanaf de boot nog wat foto's te maken.

 

Op een gegeven moment gingen we weer terug richting wal. Wat wij nog niet wisten is dat de kapitein nog een verassing voor ons in petto had. We voeren naar een andere plek waar niet alleen Dusky Dolphins waren maar ook pilot whales ( ook dolfijnen soort), bottlenose dolphin en toevallig ook nog een verdwaalde seal. Het bleek echter dat het erg bijzonder was dat wij de pilot whales konden zien. Deze laten zich namelijk zelden in dit gebied zien, maar het leukste eraan is dat er ook nog een jonkie mee zwom naast haar moeder.

 

Wat een geweldige ervaring was dit! We hebben gewoon met dolfijnen gezwommen en dit bijzondere moment mee gemaakt!

 

De pret van de dag was nog niet over. Na de dolphin encounter zijn we naar het volgende onderdeel van de dag gegaan, Whale Whatching! De reis naar de boot ging het zelfde als bij de dolfijnen. Eerst moesten ons inchecken daarna de breefing room en daarna in de bus naar de boot. We hadden nu een supersonisch snelle boot met erg lekker zittende stoelen. We gingen op weg naar een plek in de zee om daar , hopelijk, een Sperm Whale te zien. We kregen te horen dat we Whale die ze hadden ontdekt nog op de bodem was en mogelijk aan het slapen was. Toen we op de plek aankwamen liet de Whale zich niet zien. We zijn naar een andere plek gegaan tot we te horen kregen dat de Whale naar de oppervlakte was gekomen. Met onze supersonisch snelle boot zijn we richting de plek gevaren waar de Whale zou zijn. En ja hoor, daar was hij! Een prachtig groot beest. Niet veel later ging hij weer lekker onder water om daar weer tijd te spenderen. De Sperm Whale komt ongeveer 10 minuten aan de oppervlakte en gaat daarna weer voor ongeveer een uur naar beneden.

 

Ook dit was een waanzinnige ervaring. We zijn nog naar een andere plek gevaren om een 2de Whale te zien. Daar waren we net op tijd. Niet veel later nadat we daar aankwamen ging hij weer onder water.

 

We gingen weer terug naar de kust en hebben op de camping ontzettend zitten nagenieten van deze gave dag.

 

Om een uur of 8/half 9 zijn we het stadje in gegaan om nog even lekker iets met elkaar te eten. We zijn bij een super leuke tent terecht gekomen waar we heerlijk hebben gegeten en de avond hebben afgesloten met live muziek van de Julian Temple band.

 

Steengoede band, meteen even 2 cd's van gekocht die we morgen knijter hard in de camper aan gaan zetten.

 

Dit was weer zo'n dag met een gouden randje erom heen.

 

Wij gaan nu lekker slapen en na dromen van deze heerlijke dag.

 

Welteruste allemaal!

 

Liefs,

 

Patty en Jelle

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0