Dag 19 (Tree Top Walk en opweg naar Franz Josef Glacier)


Lokatie

Franz Josef Glacier, Nieuw Zeeland


Kia ora,

 

Vandaag (16 januari) vertrekken we vanaf die waanzinnige kampleerplaats, die oud psychiatrische inrichting. Op het programma: de Tree Top Walk en van daar uit naar de Franz Josef gletsjer.

 

De attractie Tree Top Walk is een park in het bos waar je over een stalen constuctie tussen de boomtoppen door loopt. Dit levert een waanzinnig uitzicht op de bergen, Lake Mahinapua en als je doorkijkt ook op de Tasmanzee. Het park is in 2012 gestart met de bouw van de constructie. Alle stalen palen en loopbruggen zijn in Australië gemaakt, gedemonteerd, verscheept en hier vervolgens weer opgebouwd. De opbouw is in slechts 6 weken gedaan waarna het park open ging. De bruggen vormen een loopwalk van 1,2km. Halverwegen is er een uitkijktoren vanwaar ze echt helemaal over het bos heen kijkt.

 

Overal langs de route vind je informatie bordjes over de soorten planten en bomen die je daar kan zien.

 

De begroeing in Nieuw Zeeland is zo divers, en uniek, dat bioloog Jared Diamond dit beschreef als 'The nearest approach to life on another planet'. En ik kan wel begrijpen waarom. Het landschap en leven is zo bijzonder in dit land. Overigens beschreef John Gleese een stad op het noorder eiland, Palmerston North waar we eerder zijn geweest, als 'The armpit of New Zealand' dus schijnbaar is niet alles even mooi en indrukwekkend.

 

We lopen op ons gemak de route, kijken onze ogen uit en eindigen in het cafe waar we dit keer wel een heeeeeerlijk bakkie koffie kunnen drinken. Van hier uit gaan we naar Franz Jozef Township. Daar zullen we proberen de gletsjer te bekijken morgen. Dat is uiteraard weer afhankelijk en de zomer in Nieuw Zeeland valt schijnbaar tegen. Wij hebben best wat zon gezien, maar ook bijna evenveel regen. Vandaag is een beetje half om half.

 

De route is, hoe kan het ook anders, wederom schitterend. Langzaamkomen we dichter bij en worden de sneeuwtoppen zichtbaar. We vinden in het dorp een Top 10 Holiday Park als camping. Prima faciliteiten, heerlijke douches en mooi zicht op de Franz Josef berg.

 

Morgen hopelijk een goede dag zodat we de gletsjer van dichtbij kunnen bekijken. We zijn razend benieuwd!

 

Voor nu zijn de luikjes dicht aan het vallen. Morgen weer een update :)

 

E noho ra,

 

Reinier

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0