Dag 20 (Franz Josef Glacier)


Lokatie

Franz Josef Glacier, Nieuw Zeeland


Vandaag staat een bezoek aan de Franz Josef Glacier op de planning. Iets waar ik persoonlijk heel erg naar uit heb gekeken.

 

Gisteren hebben we nog een plattegrond weten te bemachtigen waarop een aantal wandelroutes aangegeven staan. De betaalde guide die wij wilden doen was al vol, dus het was erg fijn dat er ook nog goede gratis opties zijn.

 

Ook hebben wij een helicoptervlucht geboekt om 15:00 uur. We moesten alleen wel van te voren bellen want deze vluchten zijn weersafhankelijk. Mij werd aan de telefoon verteld dat ze in plaats van de 20 minuten vlucht met landing, vanwegen het weer alleen een 10 minuten vlucht aan konden bieden, zonder landing... dat was balen.. maar we besloten om gewoon in te checken op de aangegeven tijd en te kijken of de weersomstandigheden waren veranderd.

 

We zijn met de camper naar de parkeerplaats van de route gereden die wij graag wilden lopen en zijn dit gaan doen. Het begon met wat bospaden. Al snel zie je de Glacier tussen de boomtoppen opdoemen, dit is een waanzinnig mooi gezicht. 

Daarna kwamen we op een grote open vlakte uit die vol ligt met stenen. Een grote rivier denderd van de Glacier naar beneden, de open vlakte met stenen geeft de suggetie dat die rivier ooit groter is geweest. 

 

Voor het pad staat 1 uur en 40 minuten heen en terug. Na 1 uur en 40 minuten heen kwamen wij bij de glacier aan, tja.. je blijft plaatjes schieten. Aan het einde loopt het pad iets omhoog en heb je een fantastisch uitzicht op de glacier. Na de nodige foto's te hebben gemaakt lopen wij terug, het is immers bijna tijd om de glacier van boven te bekijken.

 

Eenmaal teruggereden naar het dorp en ons gemeld te hebben bij de incheckbalie krijgen we te horen dat ze echt maar 10 minuten vliegen kunnen garanderen. Het landen op de glacier is de keuze van de piloot. Het kan zo zijn dat de ene helikopter wel kan landen en de vlucht 5 miniuten later dit niet kan. Het is een hoop geld maar we besluiten toch om de vlucht door te laten gaan. We konden nog ergens koffie drinken en ons dan weer melden bij de balie.

 

Na wat koffie te hebben genuttigd, gingen wij weer terug en komt de mevrouw vanachter de balie haar excuses aanbieden omdat ze net een telefoontje heeft gekregen dat ze het vliegen stop hebben gezet. Need less to say.. dat was echt zuur.

 

Op de planning stond om zo ver mogelijk door te rijden naar Queenstown, dus zijn we maar verstrokken. Om 18:30 vinden we langs de weg een cafe waar we wat konden eten. Het was NZ$20,- voor een bord en dan kon je opscheppen wat je wilde. Die borden waren dus vol! 

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0