Dag 21 (Queenstown)


Lokatie

Queenstown, Nieuw Zeeland


Vandaag maakte we ons op om naar Queenstown te gaan.

 

Bij het vertrekken moesten we een helling met kiezelstenen op waar we allemaal onze twijfels bij hadden of we het wel zouden halen met zo’n zware camper. Het bleek makkelijker te gaan dan we dachten. Wel was de camper een slagveld en lag alles wat niet in de kasten lag wat verder achterin de camper :P.

 

Heel goed weer is het niet maar het uitzicht als chauffeur vandaag was weer fenomenaal.

het glooiende landschap afgewisseld met de hoge bergen blijft fantastisch om te zien. Het verveeld geen moment.

 

Op de route zegt Reinier te willen stoppen op een plek waar een film locatie schijnt te zijn uit de “The Lord Of The Rings” waar ik zelf ook wel erg nieuwsgierig naar ben en zeg; Me too, me too.

We kwamen bij de Kawarau River, in de film de Andiun River genoemd, waar de scene “The Argonath on the Andiun River is opgenomen. Op een gegeven moment leek ik de omgeving te herkennen uit de film. We gingen op zoek naar de exacte locatie waaruit ze gefilmd zouden hebben.

Al gauw bevonden we ons weer op een steil kiezelweggetje en hadden we een fantastisch zicht op de helder blauwe rivier en de adembenemende rotswanden en hadden we de locatie gevonden.

 

Weer waren wij het er over eens dat New Zealand zich uitstekend leent voor fantastische film locaties.

Na genoeg foto’s te hebben genomen kwamen we uit bij een wijnveld en keerde we om onze route naar Queenstown te vervolgen.

 

Eenmaal aangekomen in Queenstown zijn we op zoek naar de attractie waar ik me heel erg op verheugd had: SHOTOVER JET! Een onwijs gave adrenaline rit waar we allen heel erg veel zin in hadden. En langzaam komt het zonnetje ook een beetje tussen de wolken doorkijken maar helaas, niet volledig door en het blijft gelukkig even droog.

 

Waar we in ons achterhoofd hadden misschien geen plek te hebben in de boot maar het viel mee en konden we ongeveer een half uur later al mee met in the tub (de boot zoals de bestuurder hem noemt).

Een rit om nooit te vergeten! Kraakhelder water, in een bootje en met een bloedgang door the canyon waar regelmatig wat meer geluiden zoals gegil en gewoehoeee uit kwam.

Met de boot gingen we rakelings langs de rotswanden en hoe dichter we bij de rotsen kwamen hoe spannender het was.

Glenn Scott onze driver van de boot vertelde een beetje over de historie van Shotover jet en de eigenschappen van de boot. Zo vertelde hij ons dat de boot twee jets heeft, de motor ongeveer 700pk genereert en de boot maar een laagje water nodig heeft tussen de 5 a 10 cm om op te varen.

 

Dus je kunt je indenken dat met dat dunne laagje water ze het randje voortdurend ook opzoeken.

 

Ook verteld hij ons dat het ook wel eens voorkomt dat een boot vast loopt en door een tractor moet worden bevrijd.

Af en toe een klap of knal onder je voeten horen of voelen van een flinke steen, rots of tak is dus ook niet gek, maar fantastisch als je de stenen zo goed kunt zien in het laagje water waar we overheen sjezen.

 

Na deze te gekke ervaring rijden we een klein stukje door naar een top 10 campsite om een plekje te reserveren waar we vannacht zullen verblijven.

Na de reservering besluiten we nog even het dorp Queenstown in te gaan om even rond te kijken en wat boodschappen doen. Terug op de campsite hebben we weer heerlijk gegeten van ons zelf klaargemaakte gezonde maaltje. En wat ook wel lekker is, is dat we ons beddengoed eens even lekker konden wassen. Wij werken op dit moment ons blog bij en genieten nog van een drankje. 

 

En tot de volgende blog. 

 

Groetjes Jelle.

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0