Dag 24 (Doubtful Sound)


Lokatie

Doubtful Sound, Nieuw Zeeland


Vandaag zijn we naar Doubtful Sound geweest.

We werden om half 10 opgehaald bij de camping en zijn naar Manapouri gebracht om daar de eerste boot te nemen.

De boot bracht ons naar de arm van de fjord die Deep cove heet. 

 

Tijdens de boottocht hebben we weer schitterende uitzichten gehad. 

Het was een beetje mistig maar dat maakte het juist gaaf en maakte het landschap erg mysterieus. 

Toen we bij de Deep cove aankwamen gingen we daar in de bus verder naar Doubtful Sound

 

Onderweg kregen we van de chauffeur informatie te horen en stopte hij af en toe even zodat we een foto konden maken. 

Na ongeveer 45 minuten kwamen we bij de boot aan die ons mee zou nemen t water op.

 

Het eerste wat we deden was ons lunchpakketje aanbreken. We hadden in Nederland via een site de trip naar Doubtful Sound al geboekt en daar konden we een lunchpakketje bij nemen. Dat hebben we toen gedaan. Jeetje wat was dat lekker. We hadden allemaal erg honger dus vielen meteen aan. Er zat van alles in, een rijkelijk belegd broodje, een appel, nootjes, cakejes, croissantje met ham en kaas, druiven.....jummie!! 

 

Ondertussen was de boot al gaan varen. 

De bossen op Doubtful Sound zijn regenwouden dus erg lekker weer was het niet, het regende en waaide hard. Ook hingen de wolken redelijk laag waardoor t mistig werd. Maar ondanks dat was het een schitterend uitzicht. De Doubtful Sound was met dit weer op z'n best. Vanwege de regen waren er namelijk heel veel watervallen. Dat was een schitterend gezicht, op sommige stukken zaten er wel 5 tegelijk. 

We zijn een stukje naar de Tasman Sea gevaren en hebben daar nog wat seals op de rotsen gezien. Daarna zijn we weer tussen de fjorden door gaan varen.

 

Onder de tocht werd er informatie verteld over het gebied. 

Er werd ook verteld hoe de Doubtful Sound aan z'n naam is gekomen.

 

Toen de ontdekker James Cook bij de Doubtful Sound aan kwam is hij niet verder gegaan. Er was een westenwind waardoor hij wel makkelijk er in zou kunnen gaan maar er over twijfelde of hij er wel makkelijk uit zou kunnen komen. Hij heeft dit toen op de kaart als Doubtful harbour gezet.

Later hebben ze de naam aangepast naar Doubtful Sound  Een Sound is een naam afgeleid van de historische Noorse naam Sund. Sund betekent dat je de rivier over kan zwemmen omdat de afstand tussen de bergen nauwer is. 

 

Op de weg terug naar de haven zijn we nog even gestopt om de fjorden optimaal te kunnen meemaken. We gingen stil liggen met de boot en de kapitein verzochten iedereen helemaal stil te zijn, ook niet te lopen. Zodra de boot de motor had uitgezet konden we de geluiden van het gebied horen. Het was niet stil, je hoorde het water en de vogels. Het geluid van de fjorden. 

We gingen ook nog langs een van de favoriete plekken van de kapitein. Dat was een waterval met super helder water. Het water was drinkbaar en we mochten allemaal een beker komen halen en proberen om drinkwater op te vangen. 

Ik nam die uitdaging natuurlijk met beide handen aan. Ik ging klaar staan met m'n beker en de boot ging naar voren om dichter bij het water te komen. 

We kwamen steeds dichterbij. Op een gegeven moment waren we zo dichtbij dat het water over me heen stroomde. Ik liep achteruit maar omdat de kapitein juist naar het water toe ging kwam ik niet onder het water vandaan. Uiteindelijk was ik van top tot teen doorweekt, maar ik had wel een beker vol met water. Het water was erg lekker om te drinken.

Toen we weer binnen waren heb ik van de bemanning een handdoek gekregen om in ieder geval m'n gezicht en haar een beetje droog te kunnen maken. 

   

Ondertussen waren de wolken bij de fjorden aardig weg getrokken en hebben we nog een paar mooie foto's kunnen maken van het prachtige landschap.

Onder weg naar huis werd het weer steeds beter en zagen we op t einde zelfs de zon.

   

We zijn 's avonds lekker uit eten geweest en hebben de was gewassen en lekker even gedouched. 

Het was weer een prachtige dag en hebben weer veel mooie dingen gezien.

Op naar het volgende!

 

Liefs,

Patty

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0