Dag 28 (Christchurch)


Lokatie

Christchurch, Nieuw Zeeland


Kia ora

 

We staan vandaag redelijk op tijd op. We hebben nog ongeveer 200 kilometer te gaan voordat we in Christchurch aankomen. Het weer is niet denderend maar volgens de verwachting is het in Christchurch wel warm.

 

Het uitzicht is heerlijk vanaf de plek waar we staan. We kijken uit op de Stille oceaan. Het is al een komen en gaan met vissers. Cindy wil graag even in de zee staan, zodat ze een stapje dichterbij haar doel is om in de 5 grote oceanen te hebben gestaan/gezwommen. Het is een lastig weggetje naar beneden en nog een flink stuk lopen langs de rivier over kiezels en keien. Als we halverwege zijn besef ik ineens dat Kaikoura aan dezelfde kust, dus ook oceaan zit. We hebben in deze oceaan dus met de dolfijnen gezwommen. We lopen dus opgelucht dat we niet dat hele eind door hoeven terug :)

 

Als we allemaal ontbeten hebben en koffie gedronken gaan we op weg. De route is niet spectaculair en we hebben wat regen. Halverwege stoppen we nog eens voor een heerlijke bak kofffie, panini en muffin. 

 

Nog 100 kilometer en we komen aan in Christchurch. We zoeken eerst de camping op en gaan vervolgens naar het centrum. Daar aangekomen is de schade van de aardbeving echt nog heel erg zichtbaar. Dat wat ooit het bruisende centrum moet zijn geweest bestaan nu uit afgezette gebouwen en lege vlaktes. Er wordt wel wat gebouwd maar dat is echt bizar weinig. Het plein in het centrum waar ooit de kathedraal trots stond is een soort memorialground. De kathedraal staat nog voor een deel overeind maar je hebt de foto's nodig om te beseffen hoe mooi dit plein er ooit bij lag.

 

We gaan vanuit hier op zoek naar iets te eten. Het hele centrum ligt er verlaten bij. Er lopen weinig mensen op straat en er zijn weinig restaurants te vinden. We doen er uiteindelijk zeker anderhalf uur over om uiteindelijk op Victoria Street wat tentjes te vinden. Dat is inmiddels al weer halverwege op de terugweg naar de camping. Plek vinden is dan een ander verhaal. Vrijwel alles is vol. We boeken wel alvast een plaats voor morgen bij een Mexicaan en eten uiteindelijk bij een Latijns restaurant die een soort van tapas biedt. Heerlijk gegeten.

 

Terug op de camping maken we een planning voor morgen. Spannende dag. Voor ons doen gaan we vroeg de veren in.

 

E noho ra,

 

Reinier

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0