Dag 7 Waitangi en Waipoua


Lokatie

Waitangi, Nieuw Zeeland


Vandaag 2 must-see dingen ondernomen. Als eerste een inhaal actie van afgelopen zaterdag. De Waitangi Treaty grounds. De belangrijkste historische lokatie in NZ.

 

Met een gids hebben we een tocht gemaakt door de geschiedenis. in 1840 is hier de Treaty ondertekend tussen de Engelse kroon en de Maori stamhoofden.

 

Hoewel wij hebben geleerd dat Thomas Cook, maar eigenlijk al eerder de Nederlander Abel Tasman de ontdekkers van New Zealand zijn geweest, waren het de uit de Polynesische driehoek afkomstige Maori stammen die hier honderden jaren eerder voet aan wal zetten.

 

Omdat ook de Fransen een poging hebben gewaagd voet aan de grond te krijgen hebben de Engelsen heel slim in dit verdrag wederzijdse rechten en plichten vastgelegd, waaronder handels afspraken met de Maori's. Ook nu nog word er veel waarde gehecht aan het verdrag.

 

Lokatie

Waipoua, Nieuw Zeeland


Daarna zijn we verder gereden en kwamen we via de State Highway 12 bij het Waipouri Forest waar we via goed aangelegde paden en vlonders o.a. de 4 sisters (doo Patty omgedoopt tot de 4 nichten), Cathedral Grove, Yaka en de indrukwekkende Tane Mahua (Lord of the Forest) hebben gezien.

 

Dan praat ik over de enorme Kauri trees waarvan Tane Mahua met een leeftijd van meer dan 2000 jaar de oudste boom is in NZ en sommige een omtrek bereiken van dik 16 meter en een doorsnee van 5,5 meter.

 

Omdat we morgen naar de Coromandel vertrekken en dat heel wat kilometers zijn, nemen we er vandaag alvast een voorschot op en rijden in zuidelijke richting door het landschap van Northland. We rijden van de ene wauw in de andere... Nog even en dan bereiken we de volgende camping voor de nacht.. nog even genieten van het uitzicht.

 

Tot morgen,

 

Liefs GJ

Pictures

Reactie schrijven

Commentaren: 0