New York Dag 01

Lokatie

New York, United States of America


Vandaag zijn we al redelijk vroeg begonnen, mede dankzij de jetlag waren we vroeg wakker en konden we dus lekker rustig aan doen. Wat moeite om in slaap te komen want ik was eigenlijk helemaal niet moe, daarnaast gaat het geluid van de stad door tot na middennacht. Het geruis van het verkeer; piepende remmen, toeterende automobilisten en loeiende sirenes houdt eigenlijk niet op. Maar goed, rustig opgestaan, eerst ontbeten bij de buren; pancakes met Bacon en Sirup, en daarna de stad in!

 

We zijn richting de busstop voor de hop-on hop-off bus gelopen. Onderweg liepen wij ineens tegen Times Square aan! Wat een machtig en overweldigend iets is dit zeg! Overal waar je kijkt zie je digitale billboards met de meest uiteenlopende reclames erop. Natuurlijk ook veel winkels, waar we gelijk naar binnen zijn gegaan om handschoenen te kopen want zonder is het echt niet te doen. Het is echt KOUD.

 

Eenmaal aangekomen bij de Hop-on Hop-off bus moeten we even wachten tot we een bus in kunnen. In de bus lopen we naar boven en gaan we in het niet overdekte gedeelte zitten, wetende dat we hier spijt van gaan krijgen met deze temperaturen, maar dan heb je wel de beste foto's! De tour ging door downtown New York en we hebben dus alle bekende gebouwen gezien. De gids gaf een leuke uitleg en was ook op de hoogte van de Nederlandse geschiedenis in New York, waarvan we nog een uitleg kregen toen ze erachter kwam dat wij uit Nederland komen.

 

Na de tour zijn we verkleumd een Starbucks ingelopen om daar op te warmen. Na 2 uur stilzitten in de kou waren we in en in koud. Opweg naar ons hotel zijn we Central Station nog ingelopen om even een kijkje te nemen. Erg leuk om daar binnen te zijn geweest! Heel mooi gebouw!

 

Daarna zijn we naar het hotel gelopen om een powerbank te halen voor  mijn foto camera die was uitgevallen. Nog even lunch gehaald bij de Subway en door naar de volgende tour. De uptown tour besluiten we om op het bovendek, maar wel onder het overdekte gedeelte te gaan zitten. Helaas was het het niet waard om fotos te maken door vieze, beschadigde ramen, maar we hebben toch een hoop gezien! De tour ging langs Central Parc en door Harlem.

 

Ook na deze tour waren we in en in koud en zijn we maar snel de MacDonalds op Times Square binnen gelopen om daar op te warmen en wat te eten. Tja... niet de beste keus rond eetenstijd, als je het koud hebt en je naar de wc moet..

Het zat stampesvol en de Hot Chocolade van onze bestelling konden niet gemaakt worden. Toch maar koffie en thee dan.. hier is de koffie en thee.. oh wacht, de Hot Chocolade kan wel gemaakt worden, dan toch graag Hot Chocolade. Kunnen we dan een refund krijgen voor het verschil in bedrag? Dat was allemaal wat moeilijk dus hebben we de koffie en thee er gratis bij gekregen.

 

Het plan was om Madam Tussaud nog te doen, maar we hebben besloten om naar het hotel gegaan omdat Madam Tussaud om 20:00 zou sluiten. Daar zouden we dan niet genoeg tijd voor hebben.

 

Uiteindelijk de extra koffie en thee aan 2 dakloze mannen gegeven, die kunnen dat met deze temperaturen wel gebruiken.. Hoe zij het volhouden, daar kunnen wij met ons hoofd niet bij..

 

Na een kokend hete douche gaan we nu nog even lekker relaxen en wacht ons morgen weer een nieuwe dag.

 

Slaap lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Patty (zaterdag, 30 december 2017)

  Super cool de eerste dag! Nu op naar nummer 2 met andere mooie dingen op de planning. Veel plezier vandaag!

  X

 • #2

  Ton (zaterdag, 30 december 2017 15:01)

  Wel echt een BIG CITY he

 • #3

  Yvonne (zaterdag, 30 december 2017 18:57)

  Ben zo trots op jullie. Ik weet dat ik oeh en ah moet doen over alle bezienswaardigheden maar die koffie en thee �