New York Dag 04

Lokatie

New York, United States of America


 

Vandaag hebben we geen wekker gezet en worden toch redelijk vroeg wakker. Het plan is om Rockefeller Center te bezoeken en om naar de Top of the Rock te gaan. Het is aan te lopen dus dat besluiten we te doen. 

 

Eenmaal  aangekomen bij Rockefeller Center blijkt het dat we tickets moeten halen en dat we een tijd moeten kiezen. De tijd is inmiddels opgelopen tot 17:50, en uiteindelijk hebben we kaarten voor 18:00!

 

We besluiten om het American Museum of Natural History te bezoeken en daarheen te lopen door Central Parc. Helaas staat ook daar een lange rij en omdat we vanavond om 18:00 bij Rockefeller Center moeten zijn besluiten we dat het zonde zou zijn om zo lang te wachten voor toegang tot het museum voor een korte tour. 

 

Dus.. uiteindelijk hebben we lekker een aantal uur door Central Parc heen gewandeld! Stiekem was het best fijn om even aan de drukte van de stad te ontsnappen! Het is een heel mooi park en tot onze verbazing leven er heel veel eekhoorntjes! Iedereen die ons een beetje kent weet dat wij ons dus prima hebben kunnen vermaken.

 

Op een gegeven moment was het tijd om terug te gaan naar het hotel om de camera nog even op te laden. Het zal mij niet gebeuren dat we on Top of the Rock zijn en de camera leeg is. Nog even rustig aan gedaan op onze hotel kamer en daarna weer teruggelopen naar Rockefeller Center.

 

We moesten weer door een airport achtige controle en daarna mochten we mee met de lift. Die bracht ons naar de 67e verdieping, vanuit daar konden we nog met een roltrap naar v=boven en daarna met een trap. Er waren dus 3 verdiepingen waarvan we het uitzicht konden bekijken. Het uitzicht was adembenemend! Gelukkig waren er glazen panelen geplaatst dus de kou viel mee.

Na wat foto's en te hebben genomen zijn we weer naar beneden gegaan.

 

We hadden van tevoren een restaurant uitgezocht om te gaan eten, dus liepen we die richting uit. Mijn voeten doen echt heel veel pijn en het is dan ook jammer als we erachter komen dat het restaurant gesloten is. Na wat lopen ziet Rein een restaurant.Jimmy's American Bar and Grill. Het ziet er een beetje crappy uit maar we besluiten hier wat te gaan eten.

 

We besluiten de ribs te nemen en na wat wachten krijgen we 2 heerlijke ribs voorgeschoteld! Helaas is het erg koud in het restaurant en besluiten we na het eten om snel naar het hotel te gaan.

 

Na een hete douche zijn we nu lekker onder de wol gekropen en denk ik dat het niet lang duurt voor we in slaap vallen. We zijn allebei weer uitgeput.

 

Slaap lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Yvonne (dinsdag, 02 januari 2018 13:21)

    Wat een mooie foto's, geven ons thuisblijvers een héél mooi beeld. �