New York Dag 06

Lokatie

New York, United States of America


We staat vroeg op en vertrekken met de Metro naar Brooklyn, naar Coney Island. Als we aankomen en van het station de straat oplopen zien we dat het erg rustig is. Het pretpark is gesloten, waarschijnlijk voor de winter. We lopen langs en door het park naar het strand en dan naar de pier. Eigenlijk is het stiekem lekker om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

 

Aan het einde van de pier staan we stil en maken wat selfies. Er staat een man zonder t-shirt die het duideijk koud heeft, hoe kan het ook anders..... Hij spreekt ons aan en vraagt waar we vadaan komen. Na een kort gesprek vraag ik hem of hij voor iets aan het trainen is. Blijkt dat hij een huidziekte heeft en UV stralen helpen om dit te verzachten. Wat moet die man het vervelend hebben als je in deze kou met je blote bast op een pier gaat staan...

 

Goed, we lopen terug over het strand en na nog wat foto's te hebben genomen gaan we terug naar de Metro.

 

We stappen uit net voordat de Metro ons weer terug zou brengen naar Manhatten. We willen namelijk de Brooklyn Bridge lopen. Het is nog wel een stukje lopen naar het beginpunt, maar het schijnt de moeite waard te zijn dus we zetten door.

 

Eenmaal op de brug hebben we een geweldig uitzicht over de Skyline van Manhatten, die leent zich natuurlijk perfect voor foto's en wat selfies. Het is druk op de brug, maar er zijn genoeg mooie plaatjes te schieten.

 

Het is ongeveer 20 minuten lopen en dan zijn we de brug alweer af.. we gaan weer terug naar het hotel. 's avond eten we, mede dankzij 2 hele slome wachtrijen, heel snel iets bij de MacDonalds. Hierna gaan we namelijk naar een Broadway Show!

 

We hebben kaarten gekocht voor School of Rock! Wat een gave show was dit! We hebben veel gelachen en vol bewondering zitten kijken hoe de kids alles live op hun instrumenten spelen.

 

Zo was het weer een heerlijke dag. Nu weer slapen en kijken wat morgen ons brengt!

Reactie schrijven

Commentaren: 0