Australie Dag 03

Lokatie

Surfers Paradise, Australie


Vandaag is onze eerste dag in Australië. Na vroeg wakker te zijn geworden en lekker te hebben gedouched zijn we beneden wat gaan eten. Een serveerster staat wat nerveus nog wat laatste dingetjes voor te bereiden en vraag ineens aan mij 'Do you like Rugby?'. Ik antwoord dat ik Rugby wel leuk vind en krijg van haar te horen dat het National Rugbyteam zo dadelijk het hotel binnen zal lopen. Het is wel heel gaaf dat wij aan de andere kant van de wereld in precies dat hotel zitten waar het National Rugbyteam zomeeteen zijn entree zal maken. Dat was wel heel gaaf, daar hebben we natuurlijk wat foto's van gemaakt.

 

We besluiten om naar onze kamer te gaan om alles in te pakken en dan uit te checken. We nemen een taxi naar het ophaalstation en na enig zoeken hebben we die gevonden. Hier doen we alle administratieve verplichtingen en worden vervolgens door een Nederlandse jongen wegwijs gemaakt in ons rijdende huis voor de komende 20 dagen.

 

Na onze spullen een beetje te hebben ingedeeld besluiten we om te vertrekken. We zijn al gewaarschuwd voor Tolwegen, endat we deze beter kunnen vermijden. Dit stellen we in op de navigatie, die ons vervolgens een uur heeft laten rondrijden in Brisbane omdat die het zelf ook niet meer wist. Affin, wel Brisbane gezien en uiteindelijk onze route gevonden.

 

Ons einddoel is vandaag 'Surfers Paradise', een stad met, hoe kan het ook anders, een Hardrock Cafe. Na 1 uur rijden komen wij hier aan en in eerste instantie ben ik niet meteen wild enthousiast. Het doet mij denken aan Benidorm. Er zijn allemaal hoge wolkenkrabbers en de straten zijn verder redelijk saai ingericht..

 

Als we verder rijden komen we in een gezellige winkelstraat terecht en uiteindelijk rijden we op de boulevard die een mooi uitzicht geeft over de oceaan. Hier word ik enthousiast van! We besluiten de camper te parkeren en lekker een stukje over het strand te gaan lopen. 

 

Als we een eind hebben gelopen en een aantal selfies hebben gemaakt die niet altijd even goed gingen besluiten we even  ergens wat te gaan drinken. Gelukkig is er Wifi dus we kunnen het thuisfront ook even op de hoogte stellen van waar we zijn. We hebben ook gelijk een camping opgezocht voor vanavond en besluiten om eerst de camper daar neer te zetten en dan terug te lopen naar het Hardrock Cafe. Dit is maar 2km dus dat is goed te doen.

 

Eenmaal bij het Hardrock Cafe moesten we 34-30 minuten wachten, maar hebben uiteindelijk heel lekker gegeten. Daarna moesten we natuurlijk de bekende Zippo halen, dus zijn we nog naar de store gegaan. Hier raakt Rein aan de praat met de verkoper en hebben ze het zo over de merchandise van het Hardrock Cafe. Uiteraard komen ze zo op de Zippo collectie van Rein en laat hij een foto aan de man zien. Die man werd zo enthousiast over de foto, dat was echt heel leuk.

Het blijkt dat de man al meer dan 20 jaar bij het Hardrock Cafe werkt en zegt dat hij in al die jaren nog niet zo'n mooie collectie heeft gezien. Naar zijn weten de grootste die hij ooit heeft gezien. Need less to say, dat vond Rein echt heel leuk om te horen.

 

We besluiten terug te gaan naar de camper. Dan is 2km nog best ver om te lopen. Nu zijn we weer bij de camper en gaan zo het licht uit doen.

 

Voor nu slaap lekker en morgen weer een nieuwe dag.

 

(Foto's houden jullie nog tegoed. Wifi is erg lastig hier.)

Reactie schrijven

Commentaren: 0