Australie Dag 04

Lokatie

Australia Zoo, Australie


We moesten vandaag om 10 uur uitchecken en dat hebben we gedaan. Al snel laten we het leuke Surfers Paradise achter ons en gaan we op weg naar de Australia Zoo (Ja, die van Steve Irwin). Het is nog dik 2 uur rijden en ik kan mijn ogen weer niet open houden. Ik merk dat ik nog echt wel heel moe ben. Gelukkig vind Rein het niet erg om te rijden, en als ik mijn ogen weer open doe zijn we weer in Brisbane.

 

Nog 1 uurtje verder en we komen bij de afslag naar de Australia Zoo. Na de afslag genomen te hebben is het nog best een stuk rijden, maar het uitzicht is fantastisch! Alle borden maken duidelijk dat je bijna bij de Zoo bent.

 

Op de parkeerplaats eten we nog even snel iets en dan is het tijd om naar binnen te gaan. De mevrouw achter de kassa verteld ons dat we net op tijd zijn voor een 'show' met koala's en er zal ook nog een show zijn met Crocs. Dat is dus een goed begin.

 

We kijken hier en daar even rond en gaan dan naar de plek waar de Koala Show zal plaatsvinden. We staan ons uitermate te verkneuteren bij de ontzettend schattige diertjes en maken alvast wat foto's. Er komt een mevrouw  met een trap het verblijf binnen en zij begint haar verhaal over de Koala's. Ze komt met leuke feitjes en ontkracht ook nog wat mythes over Koala's (het zijn dus geen beertjes, en ze worden niet dronken van het eten van Eucalyptus blaadjes) en ik kom er al snel achter dat dit mijn Soul Animal is. Een Koala slaapt 20 uur per en denkt de tijd dat hij wakker is alleen maar aan eten :)! Haha!

 

We kunnen er geen genoeg van krijgen en de mevrouw zegt dat we zelfs de gelegenheid krijgen om een van de Koala's te aaien. Rein vraagt nog even aan mij of ze dat wel echt net zei, echt te cool!!

 

Na de show zijn we doorgelopen en komen we de meest leuke beesten tegen. Ze hebben hier andere dieren in de dierentuin als in Nederland, dat is een leuke afwisseling. Na een tijdje te hebben rondgelopen zijn we naar het verblijf van de Crocs gegaan waar iemand zo iets gaat uitleggen over deze machtige beesten. Ons geluk is dat deze 'show' werd gedaan met Agro, de favoriete Croc van Steve Irwin. Het was een interessant verhaal en Agro werd gevoerd, wat een aantal mooie foto's tot zijn gevolg heeft.

 

Als de show is afgelopen, lopen we weer verder. Er is een groot stuk grond wat is afgeschermd met hekken, en boven de poort staat: 'Kangaroo Heaven'. En niets is minder waar; met een aantal regels op zak gaan we het verblijf binnen en lopen we tot onze verbazing tussen de kangaroo's! We zien mensen ze aaien en eten geven, ons geluk kan niet op! We hebben  dus de tijd genomen en zoveel mogelijk kangaroo's geaaid. Dit is echt once in a lifetime, freaking awesome

gaaf!!!

 

We zoveel mogelijk van de Australia Zoo gezien en gaan weer terug naar de Camper. Ons doel was om naar Noosa door te rijden, dat is nog 1 uurtje door en het was al laat. Laat in de zin dat alle camping recepties hier om 18:00 dichtgaan. We hadden daar waar we Wifi hadden al gekeken naar mogelijke staplaatsen en rijden naar de eerste op de route. Deze is helaas al gesloten.. Op naar de volgende. Deze is ook al gesloten, dan voel je best wel nattigheid.. Na een rondje te hebben gelopen vragen we bij een winkeltje of we nog iemand zouden kunnen bereiken voor een staplaats. We werden verwezen naar een telefoon bij het kantoor die je gewoon kunt oppakken en dan zou er iemand aan de andere kant van de lijn opnemen. Gelukkig was deze mevrouw bereid om ons nog even in te checken.

 

Inmiddels staan we op onze overnachtingsplaats en gaan zo eten koken en ons opmaken voor de nacht.

 

Morgen Noosa maar eens bekijken.

 

 

Tot de volgende update!

Reactie schrijven

Commentaren: 0