Australie Dag 05

Lokatie

Noosa, Australie


Vandaag starten we rustig op. Al zijn we wel steeds bij tijds wakker. Ligt denk toch aan het ritme en tijdsverschil. Ik (Reinier) hoef normaal nooit m’n bed uit om te plassen, en nu al twee dagen achter elkaar rond 05:30. Dan wil je snel piesen en snel weer terug om maar je ‘slaap’ niet te verliezen, maar ja, je moet echt naar buiten. Dan ben ik ook wel meteen wakker.

 

Hoe dan ook, we hebben geen zin om ons te haasten. Officieel is 10:00uur de uitcheck tijd. Vandaag eens kijken of we dat kunnen oprekken. Geen probleem. Als ik rond 10:15 vanuit de douche terug kom verteld Cin dat er al twee keer een mannetje is langs gereden en heeft gevraagd of wij nou wel of niet vandaag vertrokken. Cin heeft de onwetende toeristen kaart gespeeld en een ‘Ok, no worries!’ terug gekregen.

 

Afijn, rond 11:00 vertrekken we dan toch. Even tanken, de route uitstippelen en gaan. Na een klein half uurtje rijden we Noosa binnen. Een heel gezellig surfer dorp. Het schijnt dat de mensen hier nog meer ‘Laid back’ zijn dan elders in Australië. Zeg maar zo laid back, dat ze al weer bijna laid front zijn. We rijden door het dorp naar het Noosa National Park. Daar zijn diverse wandelpaden te lopen. Ook schijnt er een Koala kolonie te wonen die je vaak kan zien tijdens de wandeltochten. We kiezen voor een combi van de Tanglewood Walk en de Coastal Walk. Tezamen goed voor ongeveer 9 km wandelen. De Tanglewood Walk leidt over de Noosa Hill. Een mooie tocht dwars door het dichte bos. Het is er stil en rustig, terwijl je toch echt vlak bij de kust bent. We hopen uiteraard de Koala’s te zien maar houden ook onze ogen open voor eventuele andere dieren die we kunnen tegenkomen.

 

We horen al snel wat geritsel. We houden onze adem in: wat zou het zijn? Het is een kalkoen. Een zwarte, met een lelijke rode kop. Zo lelijk dat hij eigenlijk weer heel leuk wordt. We lopen verder en zien verschillende bomen en planten. Namen weten we niet. Alleen de Gum Trea, oftewel een eucalyptus soort. Precies een soort die de Koala’s graag eten. Zou het dan toch? Even later wat geritsel. Zachtjes proberen we dichterbij te komen. Weer een kalkoen.

 

Er staan wat rare vormen bomen in het bos, ook sommige die door brand lijken te zijn gegrepen. Rare is dat ze daardoor uitgehold lijken. Ik neem een kijkje bij een van die ‘mooie’ creaties. Weer wat geritsel, Cin roep wow cool! Je raad het al, een hagedis. Geen idee wat voor, wel een mooie. Met felle stippen. Een natuurlijk oerinstikt in mij zegt: Felle kleuren of stippen, dan oppakken en met je tong aantippen. Maar hij was te snel.

 

Na een mooie wandeling eindigt het pad en vervolgen we de Coastal Walk. Al vrij snel lopen we langs de kliffen en zien we in de verte een rood bootje en wat tumult. Kalkoenen kunnen zwemmen blijkbaar? Nee, het zijn walvissen. Die trekken langs en springen af en toe omhoog. Een stukje verder lopen en we zien er nog veel meer. Ook wat dichter bij de kust dolfijnen. Het is allemaal te ver weg om op de foto te krijgen. We kijken wat naar surfer en Cin en twee mensen die we al eerder tegen kwamen proberen mij te wijzen op een groepje dolfijnen vlak bij de kust. Daar, langs die surfer kijken, ongeveer 200 meter verder, tussen die zwemmers door en dan linksaf. Nou, ik zie alleen die schurfterige kalkoen weer. De twee zijn Nederlanders, vader en dochter, en de dochter studeert even een jaartje in Sydney. Nou, doe maar zo joh. Gauw weg, veel plezier met je kalkoen.

 

We lopen nog een mooi stuk langs de kust. Verbazingwekkend hoe de surfers hier dat hele eind voor lopen, om bij dat ene strandje te komen. Je moet ook die klif nog af, dat vind ik met een rugzak op al lastig, laat staan met een surfboard. Respect. We komen laag bij de kust langs een bord. Er zou inderdaad daadwerkelijk een Koala kolonie moeten leven. Als je goed naar boven kijkt…. zie je beneden alleen een kalkoen.

 

We eindigen gelukkig weer waar we waren begonnen. Super zo’n camper, kan je even on the spot een kopje koffie maken en een broodje roosteren. We eten wat, ik geef nog een stukje brood aan een kalkoen, en we gaan weer op pad. We willen proberen om in de buurt van Rivers Head te komen. Van daar uit zijn er ferry tochten naar Fraser Island. We vinden op de app Camper Mate een camping in Point Vernon. Na onze vorige ervaring bellen we nu vooraf op. Plaats geregeld.

 

Het wordt hier bijzonder snel donker dus om 18:00 zien we al niets meer van de omgeving. In het donker zien we langs de weg ineens diverse borden voorbij komen. Ze waarschuwen je voor vermoeidheid tijdens het rijden en dan volgen er ineens borden met de beste tip: Triviaspelletjes helpen tegen vermoeidheid. Vervolgens komt er een bord met een vraag waarna een kilometer later het bord met het antwoord volgt. Super leuk idee en ik denk dat het helpt. Alleen zo klote dat je met je camper de berm in rijdt om het bord te proberen te lezen ;) Nee, dat viel gelukkig mee. We rijden rustig door en komen tegen half 8 aan. We hebben even geen boodschappen gedaan dus de sla van de dag ervoor, eitje en een geroosterde boterham doen het prima. Morgen proberen een tour op Fraser Island te boeken.

 

G’day mates!

Reactie schrijven

Commentaren: 0