Australie Dag 08

Lokatie

Rockhampton, Australie


Vandaag en morgen moeten we flink doorrijden om op tijd te zijn voor onze cruise bij Whitsunday Islands. Er staat dus op de planning om even wat tijd in te halen en flinke stukken te gaan rijden.

 

We beginnen dus redelijk op tijd met rijden en beginnen aan de lange weg naar boven. Het landschap is heel mooi (soms ook wat saai), en het weer is wisselvallig maar over het algemeen zonnig.

 

Na een paar uur rijden komen we aan in Town of 1770. Dit is een geplande tussenstop, we kregen de tip om hier nog even te stoppen. Het is een belangrijk stadje in de geschiedenis van Australie, ook al lopen ze daar niet mee te koop. Als we er zo doorheen rijden lijkt het ons een leuk stadje, maar niet veel bijzonders. Er is een grote baai die semi droog staat, en waar de bootjes dus half op het droge liggen. Hoger op zijn wat mooie huizen die een mooi uitzicht hebben over de baai, en beneden aan de kleine boulevard zit anderhalve eettent. We waren van plan hier te lunchen maar het restaurant was nog niet open.

 

We besluiten verder te rijden en zo ver mogelijk boven Rockhampton te eindigen. We zoeken op Camper Mate een gratis overnachtingsplek uit en beginnen weer aan een lang stuk rijden.

 

Het word hier, zoals eerder beschreven, nogal vroeg donker en er word aangeraden ook niet in het donker verder te rijden omdat het gevaar bestaat dat je een Kangaroo aanrijdt. Dit willen wij kosten wat kost voorkomen en zijn dus blij dat we na een paar uur rijden aankomen op de uitgekozen plek.

 

We lopen even wat rond, er staan best wat campers een tent. Er zitten al wat mensen te eten en te drinken. We raken aan de praat met een paar Nomads en voor we het weten is het 21:30. Uiteindelijk hebben we snel wat eten klaargemaakt, dit opgegeten en zijn vervolgens het bed in gedoken.

 

Morgen bijtijds op om de laatste ruk naar boven te maken.

 

 

Voor nu welterusten!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ton (woensdag, 10 oktober 2018 10:26)

    Nomads as in SOA?