Australie Dag 11

Lokatie

Townsville, Australie


Vanochtend redelijk rustig aan gedaan. Bij de meeste campings moet je voor 10am weg zijn, maar we zijn ver voor die tijd wakker dus we nemen de tijd. Dat is helemaal niet zo erg want Rein zijn voeten en mijn schenen staan in vuur en vlam. We zijn nogal verbrand! Maar dat mag de pret niet drukken.

 

We moeten even uitzoeken waar vandaag het eindpunt zal zijn. De 20e moeten we in Cairns zijn voor het duiken/snorkelen, dus we hebben ruim de tijd om naar boven te rijden. Townsville lijkt de logische keuzen en we gaan weer op weg. Het is 3.5 uur rijden dus we moeten nog wel even.

 

Onderweg maken we een stop bij een backpackers camp hostel/campground achtig iets. Hier word werk aangeboden, waarschijnlijk in ruil voor accommodatie. Behalve de mevrouw achter de kassa kijkt niemand erg vrolijk, dus het werk zal wel tegenvallen.

 

We rijden weer verder en komen uiteindelijk aan in Townsville. Om alle wegwerkzaamheden heen rijden we naar Castle Hill Lookout Point. Dit is een lekkere klim voor ons pittig campertje en daarna mogen we te voet ook nog wat trappen op. Het uitzicht is super en de lookout points zijn verdeeld rondom de 'Hill' zodat je alle kanten kunt bekijken. Met veel respect kijken we naar de mensen die de klim met het campertje dus als workout gebruiken en te voet de berg beklimmen. Ik word er al moe van :).

 

Hierna gaan we opzoek naar een overnachtingsplek en vinden een camping die verbonden is aan de Christelijke gemeenschap. Hier zit een Christelijke school en een Christelijk Convention Centre. We gaan ons dus gedragen :). De mevrouw bij de balie verteld in ieder geval enthousiast over de dingen die je hier allemaal in de buurt kan doen, en ik zie het zo al gebeuren dat we hier een week blijven staan haha, daar hebben we alleen de tijd niet voor. Maar wel super vriendelijke mensen!

 

We hebben nog even wat boodschappen gedaan, hebben gelukkig iets gevonden wat onze rood geroosterde beentjes wat kan verlichten van het branderige gevoel en zijn inmiddels bijna klaar voor het eten.

 

Nu is het tijd om te relaxen en ons blog hier en daar nog even bij te werken.

 

 

Voor straks welterusten, morgen weer een nieuwe dag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0