Australie Dag 14

Lokatie

Cairns, Australie


Erg lang geslapen, heerlijk en dat was ook wel nodig. Rein voelt zich al iets beter vandaag en we gaan al vroeg rijden. Eerst nog even een tussenstop bij de supermarkt. Tot nu toe hebben we 3 grote supermarktketens hier gezien; Woolworths, Coles en K Mart. Vandaag word het Woolworths.

 

Na wat boodschappen te hebben ingeslagen starten we onze reis richting Cairns. Dat is ook het enige wat we weten voor vandaag; de eindbestemming is Cairns.

 

We rijden al vanaf Brisbane op de A1 Bruce Highway, maar op een gegeven moment zegt Rein dat hij de toeristische route gaat rijden. Prima, ik ben benieuwd. De route is super mooi met veel regenwoud om ons heen. Na wat dramatische luchten breekt dan ook eindelijk de zon weer door. Heerlijk rijden zo!

 

Na een tijdje is de toeristische route afgelopen en rijden we weer op de A1. We stoppen net na het plaatsje Innisfail en Rein maakt een lekkere uitsmijter klaar!

 

Af en toe loopt er een meneer heen en weer naar de vuilnisbak, met een Dyson stofzuiger in zijn hand, die is vast aan het schoonmaken. Hij maakt in het Engels nog een opmerking dat ons eten er goed uitziet!

 

Na een tijdje hoort hij ons tegen elkaar praten en merkt hij in het Nederlands op dat wij Nederlanders zijn! En zo begon er een heel gesprek. Deze man woont al 15 jaar met zijn vrouw in Australië en zijn kinderen zijn hen met zijn klein kinderen een aantal jaren later hierheen gevolgd. Zij hebben hier en daar wat property gehad en zijn nu lekker aan het reizen!

 

Hij wist ons ook te vertellen dat op deze gratis parkeerplaats er een aantal mensen zijn die hier al langer staan. Loyd stond hier al een paar weken voor zijn werk. Hij vertrekt ’s ochtends en komt laat in de middag weer terug. Hier eet en doucht hij (dat kan allemaal want die faciliteiten zijn hier aanwezig). Hij slaapt bovenop zijn truck in een tent. Bob staat hier al 1 jaar, ook zijn werk brengt hem hier. Als hij een klus krijgt pakt hij zijn caravan en motor en zoekt een gratis accommodatie als deze op en blijft hier dan staan zolang het nodig is. Niemand die hen hier wegstuurt, heerlijk die vrijheid! Er stond daar zelfs een vrouw die al 7 jaar aan het reizen was met haar caravan!

 

Na een heel gesprek moet de man zijn honden gaan uitlaten en wij moeten toch ook wel weer verder. We hebben zelfs zo lang staan praten dat de Camper niet meer wikl starten. De muziek staat al die tijd nog aan, maar daar hebben we nog geen problemen mee gehad. Thank god for the pocket size accu jumpstarterkit die Rein in Nieuw Zeeland heeft aangeschaft :). En we kunnen weer verder.

 

Na een uur rijden komen we aan in Cairns. Rein heeft een POI in de navigatie geselecteerd en daar rijden we heen. Het is een rivier met niet al te koud water waar we even langslopen, maar al gauw weer teruglopen. Het is hier heel mooi, maar we moeten een overnachtingsplek gaan opzoeken.

 

We vinden een camping en rijden er heen. Het is een camping aan een rivier en wij hebben een plekje ernaast! Ze hebben hier ook een plek waar je schildpadden kunt voeren, dat hoef je ons geen 2e keer te zeggen haha. We installeren de camper, doen de was in de wasmachine en gaan daarna de schildpadden voeren.

 

Daarna gaan we koken en wat eten. Je hebt hier in Australië heel veel van dit soort campings. Ze hebben hier een speciale buitenruimte ingericht met BBQ’s en gaskookplaten. Je kunt hier koken en eten, afwassen en soms staat er een TV aan. Meestal ben je met meerdere mensen tegelijk aan het koken en dat zorgt voor wat leuke contacten.

 

Na het eten hangen we de was op en gaan nog even douchen.

 

We gaan zo eens kijken wat we morgen allemaal gaan doen.

 

 

Voor zo meteen in ieder geval welterusten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0