Australie Dag 16

Lokatie

Cape Tribulation, Australie


We worden wakker na een rustige nacht en na het ontbijt en het opfrissen rijden we naar Bruce Belchers Crocodile Adventures. Hier gaan we met een boot de rivier op en gaan we opzoek naar Crocs!

 

Het is een tocht van 1 uur, terwijl Bruce informatie geeft over de crocs zit iedereen met verrekijker over het water te turen. Ik kijk niet door een verrekijker want ik vind dit niet fijn. Dit hoeft trouwens ook niet want met mijn super power X-ray vision vind ik uiteindelijk de enige Croc die we die tocht zullen gaan zien :) haha. Efin, het was een leuke ervaring en we kunnen Crocs ook van het lijstje afstrepen van dieren die we in het wild hebben gezien!

 

Hierna gaat onze reis naar Cape Tribulation. Dit is zo genoemd omdat hier Captain Cook zijn problemen al begonnen en zijn schip vastliep op het rif. Vandaar ‘Kaap Tegenspoed’.

 

Na ongeveer 1 uur rijden komen we aan bij de ferry die ons naar de overkant van een rivier gaat brengen. Iets waar we niet op hadden gerekend, maar er zit niets anders op.

 

Eenmaal aangekomen aan de andere kant rijden we door het regenwoud over mooie wegen door tot we bij Cape Tribulation aankomen. We gaan opzoek naar een camping. Op Camper Mate hebben we al een camping opgezocht en rijden naar die plek omdat we hebben gelezen dat je via een website je in moet schrijven om daar te kunnen staan. We lezen het informatiebord en schrijven de website en het telefoonnummer op. Vervolgens rijden we naar een informatiecentrum waar internet is en waar we kunnen bellen, we hebben hier namelijk geen bereik.

Bij het informatiecentrum (de lokale supermarkt) geven ze aan dat we beter even kunnen bellen, dus dat doen we dan maar. Helaas krijgen we te horen dat de camping al is volgeboekt. Tja, dat heb je met campings aan het strand waar je voor $7 inschrijfgeld kunt staan.

 

We gaan maar wat lunchen bij het Turtle Rock Cafe tegenover de supermarkt. Hier schijnt een overnachtingscamping bij te horen en na even te zijn weggelopen komt Rein met een voucher aan lopen om hier te kunnen staan. Een camping in het regenwoud, hoe leuk! En het strand is heel dichtbij. We maken daarom dus nog een wandeling langs het strand, maar wel met gepaste afstand van de zee, want ook dit is Crocs Territory... 

 

We gaan terug naar de camping en gaan nog even zwemmen in het zwembad wat hier aanwezig is. Hier spreken we 2 Nederlandse meiden die al 8 maanden op reis zijn in Australië, en een Nederlands setje die een reis van 6 maanden aan het maken zijn. Heel gaaf!

 

Na het zwemmen gaan we even douchen en dan even eten koken. We staan vanavond unpowered, en ookal hebben we geen bereik, we willen ons blog toch bij kunnen houden. De laptop is leeg en die pluggen we ‘stiekem’ in tijdens het koken bij de ‘kookplaats’. We eten even wat en werken daarna het Word document bij zodat we alles online kunnen zetten als we weer Wifi hebben.

 

Daarna gaan we naar de camper en kruip ik het bed in, Rein volgt wat later. Morgen moeten we terug rijden naar Mt Molly en dan omhoog naar Cooktown. Dat is omdat hier de weg voor normale voertuigen een beetke ophoud. Hierna volgt alleen nog maar een onverharde weg met veel diepe plassen, het is ons afgeraden dit met de camper te doen dus we nemen het zekere voor het onzekere en rijden maar een stuk om.

 

 

Voor nu welterusten en tot morgen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0