Australie Dag 18

Lokatie

Port Douglas, Australie


Vandaag staat er niet heel veel op de planning. De wekker gaat op tijd waardoor we het rustig aan kunnen doen. Uiteindelijk besluiten we om maar direct terug te rijden naar Port Douglas. Wat Rein al zei: het is goed dat we hier zijn geweest maar er is niet heel veel te beleven. Verder worden we lek geprikt door de zandvlooien dus word het tijd om te gaan!

 

We rijden de lange route weer terug en bezoeken nog even een lookout over de Black Rock Mountains. Als we weer verder rijden komen we over een stuk weg dat zoals vele stukken weg hier ‘subject to flooding’ zijn. We rijden dus gewoon door, maar als we eenmaal over de brug rijden begrijpen we wel waarom er voor flooding gewaarschuwd word (zie rivier op de foto), maar het is wel mooi!

 

Na bijna 3 uur rijden komen we aan in Port Douglas. Met kleine vrees en grote hoop rijden we door het stadje heen. De laatste 2 stadjes die hoog aangeschreven stonden vielen ons helaas een beetje tegen en we hebben behoefte aan wat meer (geloof het of niet) reuring. Een beetje leven in de brouwerij! Eerst nog even naar de lookout point gereden. Het uitzicht is in ieder geval prachtig!

 

Over 2 dagen hebben we een duik/snorkel excursie geboekt die 48 uur van de voren herbevestigd moet worden. We besluiten om naar de duikorganisatie zelf toe te rijden.

 

Het meisje achter de balie checkt alle gegevens, maar nu blijkt dat er helemaal geen duik is geboekt! Het zou alleen om een snorkel excursie gaan. Dit is waarschijnlijk ergens fout gegaan in de communicatie.. het zou zonde zijn als Rein als duiker alleen gaat snorkelen en we hebben dus maar snel 2 duiken bijgeboekt. Ik ga dan 3 keer snorkelen en Rein gaat 2 keer duiken en 1 keer gezellig met mij snorkelen. Gelukkig dat we alles van te voren nog een keer na hebben gekeken!

 

Na alles geregeld te hebben besluiten we nog even door het stadje te lopen. Gelukkig stelt Port Douglas ons niet teleur! Er is 1 grote winkelstraat met winkeltjes, barretjes en restaurantjes, precies wat je verwacht van een stadje als dit. Opgelucht lopen we de straat heen en weer en komen langs een ijssalon die ons door 2 Nederlandse meiden is aangeraden. De ijssalon valt nogal op omdat ze 42 verschillende soorten ijs hebben. We bestellen een ijsje en lopen al smullend het laatste deel van de straat uit.

 

We besluiten terug te gaan naar een gratis overnachtingsplek die we al eerder hebben aangedaan. Dit hebben we zo geplant omdat het erg duur is om in Port Douglas te staan. Het is 40 minuten rijden, maar dan sta je wel gratis. We willen hier 2 nachten staan en 1 nacht in Port Douglas. Dan sparen we mooi wat geld uit J.

 

We maken wat eten klaar en zitten nog even naast de camper. Dan is het weer tijd om naar bed te gaan.

 

 

Dus welterusten en tot morgen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0