Australie Dag 21

Lokatie

Port Douglas, Australie


Redelijk uitgerust staan we op en doen rustig aan. Vandaag niet veel spannends op de planning. We moeten zorgen dat we aan het eind van de dag in Cairns zijn, want we moeten morgen de camper wassen, van binnen schoonmaken en dan inleveren bij het depot.

We gaan eerst nog even langs de markt die hier elke zondag is in Port Douglas. Er komen boeren/kunstenaars vanuit het verre Noorden hierheen om hun producten te verkopen, hebben we ons laten vertellen door Lin, de bazin van de camping. Het is erg gezellig, en warm.

We gaan nog even zitten in het haventje en genieten van het uitzicht. Het is jammer dat we hier al weg moeten, want we hebben het hier best naar ons zin.

We rijden richting Cairns. We hadden verwacht dat dat nog zo’n 3 uur rijden zou zijn, maar worden verrast door de navigatie, 1 uurtje maar!

Eenmaal op de route worden we nogmaals verrast. De route loopt voor het grootste gedeelte langs de kust, het is adembenemend mooi!

We stoppen hier en daar op een uitkijkpunt en hebben nog een gesprek met een Nederlands echtpaar. Iedereen die we tegenkomen rijdt zo ongeveer dezelfde route, naar beneden of naar boven, en doen dezelfde plaatsen aan. We krijgen en geven nog wat tips en rijden dan weer verder.

Als we aankomen in Cairns rijden we even door de stad om te kijken waar we onze camper het beste kunnen parkeren. De stad doet gezellig aan met winkels en een drukke boulevard. We parkeren de camper en lopen de boulevard af.

Na wat winkeltjes te zijn ingelopen en een cappuccino te hebben gehaald lopen we weer naar de camper en rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Hier halen we wat eten voor vanavond en dan rijden we naar Cool Waters Caravan Parc. Hier hebben we al een keer gestaan en dat is prima bevallen.

We willen alle kleding nog even wassen voordat we over 2 dagen naar Alice Springs (in het midden van Australie) vliegen. We gaan namelijk een tijdje niet de gelegenheid krijgen om de was te doen, dus dat moet nu maar even.

Straks gaan we nog even koken en misschien Cairns nog even in.

 

Voor nu tot later!

Reactie schrijven

Commentaren: 0