Australie Dag 23

Lokatie

Alice Springs, Australie


Vandaag staat er niet veel spannends op de planning. We staat op tijd op en pakken onze spullen bij elkaar.

We nemen een ontbijtje en vragen daarna of de receptie een taxi kan bellen. Dat duurt niet lang, de taxi is er snel en we rijden naar het vliegveld.

We checken in en halen gaan dan door de controle heen. Bij een koffiebarretje met het minst geïnspireerde personeel ooit halen we nog wat koffie en dan is het tijd om te boarden.

Al snel zitten we in de lucht en 2,5 uur later landen we in Alice Springs.

De warmte is hier wel even wat anders. Gelukkig hebben we allebei een hoed zoals dat was aangeraden. We nemen een taxi naar het hotel en na te zijn ingecheckt en uitgepakt gaan we de buurt een bekijken.

Er is een winkelstraat waarvan de helft van de winkels dicht is, en er is een rivier die droog staat. We gaan even wat lunch halen bij de Subway en zien onderweg een Aboriginal koppel een beetje kibbelen. Ze zijn allebei wat wankel en als zij hem bij de arm beetpakt valt hij na wat wankelen op de grond. Niets aan de hand verder, maar de dronken Aboriginals zijn hier wel erg aanwezig.

Voor de Subway zien we een ander echtpaar. Hij staat bij haar in het oor te schreeuwen en terwijl ik Rein de Subway intrek neemt hij haar in een soort van wurggreep en krijg ze een flinke tik in haar gezicht. De vrouw van de Subway zegt er wat van en belt de politie terwijl ze de deur maar even op slot doet. Wij worden verder vriendelijk geholpen, maar helaas komt dit erg vaak voor hier.

Na de lunch lopen de nog even de supermarkt in om wat ontbijt te halen voor morgen en dan lopen we naar het hotel. Hier werken we nog even het blog bij en dan is het alweer tijd om te gaan eten.

We vinden een leuke tent en ik heb daar prima gegeten. Rein helaas wat minder..

 

Na het avondeten lopen we terug naar het hotel, zetten we de wekker en doen het licht uit. Morgen op Safari!

Reactie schrijven

Commentaren: 0