Australie Dag 24

Lokatie

Brisbane, Australie


De wekker gaat om 05:00 en we frissen ons snel even op. Ook eten we het ontbijt wat we gisteren nog bij de Woolworths zijn gaan halen. Dan is het tijd om de tassen in te pakken en voor bij het hotel te wachten tot we op worden gehaald.

Langzamerhand komen er wat mensen bij staan en komen er wat bussen aanrijden. Uiteindelijk gaan er nog best wat mensen mee met onze 4wd bus die word gereden door Guy, onze Tour Guide.

Nadat we iedereen hebben opgehaald verteld Guy ons dat we 480km gaan rijden met wat tussenstops. Dat is mooi dan kunnen wij nog even indutten.

De rit neemt verder de helft van de dag in beslag en dan komen we aan op onze overnachtingslokatie. Hier maken we lunch klaar en zoals altijd in het begin dreutelt iedereen een beetje awkward om elkaar heen.

Tijdens de lunch gaat Guy de andere helft van de groep ophalen op een andere locatie en zodra hij terug is en wij alles hebben af gewassen en weggezet gaan we opweg naar Uluru.

Hier eenmaalk aangekomen krijgen we te horen dat een van de Aboriginal mensen een kleine rondleiding gaat geven, wat heel bijzonder is en waar we dus erg geluk mee hebben. Er zit wel een tolk bij, want Engels praat deze mevrouw niet. Ze laat ons wat grotten zien waar de vrouwen de meisjes van alles leerden over hun cultuur en waar de mannen de jongens onder hun hoede namen. Ook zijn er veel tekeningen te zien.

Na de rondleiding gaan we weer terug naar de bus en vullen we wat water bij. Dan stuurt Guy ons naar een pad voor een wandeling van 30 minuten, waar hij ons aan het einde zal opwachten.

We lopen een klein stukje langs Uluru en het is heel indrukwekkend. Er zijn veel verhalen die de Aboriginals aan hun kinderen vertellen om zo de Tjukara (levenswijze/normen en waarden) bij te brengen. Een van deze verhalen speelt zich af rond Uluru en je kunt de markeringen nog zien in de rotsen.

Na de wandeling neemt Guy nog nog een klein stukje mee naar een van de waterholes. Ook hij verteld wat over de cultuur van de Aboriginals en de geschiedenis van Uluru en dan is het tijd om naar de bus te gaan.

We maken even een sanitaire stop en gaan daarna naar een uitkijkpunt vanwaar we Uluru in de zonsondergang kunnen zien. De zon schijnt op de rots en die licht dan rood op. We hebben natuurlijk wat mooie plaatjes geschoten. Ondertussen heeft Guy een tafel neergezet met wijn en crackers met een dip. Prima vertoeven zo!

Daarna is het tijd naar te gaan naar het kamp. Er zijn meerdere tentenkampen in hetzelfde gebied en er is 1 gebouw met alle faciliteiten voor alle kampen.

We helpen met het klaarmaken van het avond eten en hebben daarna een gezellig dinner. Gelukkig beginnen we al een beetje aan elkaar te wennen. Guy zegt dat de wekker om 04:15 gaat, wat we erg vroeg vinden maar we snappen het wel aangezien we een wandeling van 5.4km gaan maken. Dat wil je niet op het heetst van de dag doen.

Na het eten gaat iedereen dan ook snel douchen en veel van de mensen gaan al vroeg naar bed. Na heel even bij het kampvuur te hebben gezeten gaan wij ook maar naar bed.

 

Morgen word het erg vroeg..

Reactie schrijven

Commentaren: 0