Australie Dag 25

Lokatie

Kata , Australie


We worden wakker met ‘Here comes the sun’ van the Beatles die Guy over de speakers speelt. Dat vind ik dan wel weer leuk want dat is mijn ringtone! Kort maar goed geslapen.

We nemen de tijd om te ontbijten en we ruimen ons bed op, onze slaapzakken moeten we meenemen omdat we hier vannacht niet slapen. Als alles is afgewassen en aan kant gemaakt is gaan we met zijn allen de bus weer in en rijden we naar het startpunt van de wandeling.

Dit keer is de wandeling bij Kata Tjuta (ook wel Valley of the Winds genoemd) een rotsformatie 30km bij Uluru vandaan. De wandeling is voor sommigen best pittig, maar zeker de moeite waard. Hier en daar verteld Guy weer over de Aboriginal cultuur en de flora en fauna die je hier kunt vinden. Na 2 uur lopen komen we weer bij de bus aan, iedereen stapt in en we gaan richting een plek waar we lunch zullen hebben.

Het is een soort klein vakantieparkje met een zwembad waar wij de BBQ van mogen gebruiken. Heerlijk is dat, er word nergens een probleem van gemaakt.

Na de lunch rijden we verder naar onze overnachtingsplaats van die avond. Onderweg stoppen we nog even om het 2 na grootste zoutwatermeer van Australie te bekijken (nu half leeg), en daarna rijd Guy de bus offroad om ons op een leeg zoutwatermeer te laten lopen.

Daarna rijden we weer door. Onderweg moeten we ineens stoppen, er is een ongeluk gebeurd. Als we langsrijden zien we een van de tourbusjes overdwars op de weg staan, daarna staan er 2 grote tourbussen stil. Blijkt dat 1 van de tourbussen moest remmen voor een groep wilde kamelen. De tweede bus remde ook op tijd maar het tourbusjes daarachter moest uitwijken en is stil komen te staan met de zeikant van de bus tegen de achterkant van de grote tourbus. Gelukkig waren er geen gewonden (mensen of kamelen). We rijden weer verder en komen uiteindelijk aan bij onze campeerplek, waarvan het uitzicht heel mooi is. De tentjes staan alweer klaar, maar Guy raad ons aan om in een Swag bij het kampvuur te gaan slapen. Dit waren wij ook van plan!

Er word weer een heerlijk diner klaargemaakt en de sfeer zit er goed in. We hebben echt een hele leuke groep mensen om ons heen en dat scheelt de helft. Niemand zeurt, en iedereen helpt een handje mee.

Ook nu deelt Guy ons mee dat de wekker weer lekker vroeg zal gaan, 04:30 wel te verstaan. Ondertussen is het, net als de nacht ervoor, een beetje gaan regenen en ook aan het onweren. Helaas word er nu afgeraden om bij het kampvuur te slapen en zoeken wij na een tijd bij het kampvuur te hebben gezeten en muziek te hebben geluisterd onze slaapzakken op.

 

Ook morgen word het weer vroeg.

Reactie schrijven

Commentaren: 0