Australie Dag 28

Lokatie

Kangaroo Island, Australie


De wekker gaat en we kleden ons redelijk snel aan. Alle tassen worden ingepakt en dan is het tijd om uit te checken. Ook bij dit hotel nemen we een ontbijtje, ook alweer zo duur, en daarna gaan we nog even de straat op om te kijken of ik een trui kan scoren.

Gelukkig zitten we dichtbij de grote winkelstraat van Adelaide, dus het duurt niet lang of ik ben geslaagd. Hierna lopen we terug naar het hotel om onze koffers op te halen en daarna lopen we de hoek om om hier onze auto op te halen. Het was per ongeluk maar het hotel hebben we erg goed uitgezocht!

Na onze gegevens in het systeem te hebben gezet verteld de mevrouw ons dat we een upgrade hebben gehad. Wij blij! Ipv een auto in de categorie Suzuki Swift krijgen we nu een Mitsubishi Eclips Cross mee. HAH, wat een bak! Aangezien we thuis geen auto’s rijden die zoveel technologie hebben is het zelfs even uitvogelen waar alle piepjes en lichtjes vandaag komen, en hoe we de auto eigenlijk moeten starten.

Enfin, na wat uitvogelen start de auto en starten we onze reis naar de ferry bij Cape Jervis, die ons naar Kangaroo Island zal brengen.

Na 1,5 uur rijden komen we bij de ferry aan en halen we onze tickets bij de balie op. Dan is het even wachten, maar uiteindelijk rijden we de auto de ferry op en is het 45 minuten varen naar de overkant.

We rijden de auto de ferry af en rijden naar ons hotel. Dit duurt nog 1.5 uur. Het landschap is hier schitterend. Heuvelachtig, een beetje te vergelijken met Schotland. Soms kijk je uit over zee, dan kom je weer langs een meer en we rijden door schitterende bomenlanen.

Uiteindelijk komen we aan bij ons hotel. We hebben een ruime kamer met een soort van terrasje achter waar je direct het bos inkijkt. Het schijnt dat er hier veel wallaby’s rondlopen, dus we hopen er nog een aantal te zien.

We willen wat gaan eten en lopen naar het restaurant. Dan zien we ineens een wallaby, daar lopen we natuurlijk voorzichtig even achteraan. Als zij weg hopt zien we een tweede wallaby dicht in haar buurt. Dan hoor ik Rein ineens zeggen dat ze een Joey bij zich draagt! Echt super schattig!

Het eten hier was erg lekker, gelukkig maar want het is het enige restaurant hier in de buurt. Met onze buikjes vol zijn we nu aan het plannen wat we morgen allemaal willen bekijken.

Strakjes weer vroeg naar bed, morgen gaat de wekker weer vroeg.

Oh ja, leuk weetje; het is hier nu 9,5 uur later dan in Nederland. Wisten wij ook niet, dat dat kon, maar blijkbaar kun je dus ook halve uren verschil hebben!

 

  

Reactie schrijven

Commentaren: 0