Australie Dag 29

Lokatie

Kangaroo Island, Australie


Vanochtend weer een vroeg ontbijt. Daarna hebben we de nodige spulletjes bij elkaar gepakt en zijn we gaan rijden. Onze eerste stop is Flinders Chase National Parc (NP). Hier willen we een wandeling maken. We kiezen een wandeling uit die lang genoeg is maar niet al te lang.

We zijn redelijk vroeg en het is nog lekker rustig. We nemen de tijd en zien genoeg wildflife. Zo lopen hier een raar soort vogels en we zien ook wat kangaroo’s! We genieten volop, totdat er een groep gepensioneerden al kleppend langs komt banjeren met hun wandelstokken. We besluiten wat afstand te nemen, want die verjagen zo al het wild om ons heen.

De wandeling is maar 4,5km, maar het landschap veranderd heel snel. Zo lopen we door het bos, en zo lopen we over een open vlakte. We komen bij de ‘waterholes’ aan waar je, als je geluk hebt, een vogelbekdier zou kunnen zien. Helaas werpen ons geduld en stilte geen vruchten af, maar we hebben wel genoten. Dan is het alweer tijd om terug te gaan naar de auto. We willen nog een hoop zien!

De volgende stop is the Admirals Arch. We weten eigenlijk niet echt goed wat we moeten verwachten en als we de loopbrug aflopen worden we aangenaam verrast. We zien mooie rotspartijen en de arch is heel mooi!

Na wat foto’s te hebben geschoten lopen we weer terug naar boven en na een stop bij de Seals Lookout rijden we weer verder.

We komen aan bij de Remarkable Rocks. Niet Crazy of Weird maar Remarkable! Het zijn inderdaad heel opmerkelijke rotsen gecreëerd door de wind en de regen. Hier schieten we ook wat mooie plaatjes.

Daarna is het tijd om naar Hanson Bay. Hiervandaan loopt een pad waar je veel Koala’s kunt zien. Maar als we hier aankomen komen we erachter dat het pad ergens anders begint. We rijden naar het beginpunt, hier beginnen we aan het pad, maar deze is wel 18km. We hebben zeker geen tijd om het hele pad te lopen en na een paar kilometer besluiten we om terug te lopen. Helaas hebben we geen Koala’s gezien, wel zien we nog 2 kangaroo’s weg hoppen en een Echida (door ons Enchinada genoemd). Dit is een schattig beestje, lijkt een beetje op een grote egel, of een klein stekelvarkentje.

Als we terug zijn bij de auto besluiten we om een supermarkt op te zoeken. Ik heb honger en Rein heeft sigaretten nodig. Maar ja, op zo’n eiland is de supermarkt 45 minuten rijden, en als we aankomen is deze al dicht..

Het word al laat en we rijden maar richting het hotel. Rond deze tijd doen de kangaroo’s de naam van het eiland eer aan. We zien heel veel Kangaroo’s langs de weg en Rein rijd op zijn hoede. Ik zit voortdurend mee te turen, en gelukkig halen we het tot het hotel zonder een kangaroo aan te rijden.

We gaan eten bij het hotel. Het eten is hier erg goed, en de cheesecake na is geweldig!

We gaan voldaan weer onder de wol, en tot onze vreugde kunnen we zelfs een samenvatting kijken van de F1!

Nu weer slapen, morgen moeten we vroeg de ferry hebben naar het vaste land.

 

Welterusten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0