Australie Dag 37

Lokatie

Melbourne, Australie


Vandaag is onze enige volle dag in Melbourne en we staan redelijk vroeg op om de stad te gaan verkennen. Helaas regent het pijpenstelen en hebben we geen jas bij ons. We besluiten om eerst een Kathmandu op te zoeken om daar een waterdichte jas te kopen. 

 

De tram hier is weer gratis binnen de lijnen van de binnenstad en is nu een uitkomst. Om bij de tram te komen moeten we een klein stukje lopen, en worden zeiknat. Het laatste stukje moeten we ook lopen, en we zijn inmiddels doorweekt!

 

Het winkelcentrum is overdekt en warm. Als we bij de Kathmandu aankomen kijken we even rond en besluiten al snel dat we geen $90 voor een jas gaan uitgeven die we nu even snel willern gebruiken. We lopen verder en komen bij een winkel waar ze paraplu's verkopen. We kopen 2 kleintjes en lopen weer richting de tram. Het is inmiddels droog en het lijkt erop dat de lucht open gaat trekken. We zien de humor er wel van in..

 

We nemen de tram terug naar Flinderstreet, want we weten dat hiervandaan de hop on hop off bus vertrekt. De bus staat al klaar en we willen instappen, maar dan horen we dat de tour gecancelled is vanwegen Flooding.... na wat googelen komen we erachter dat tram 35 gratis een rondje rijd langs allemaal bezienswaardigheden en daar informatie over geeft. Dan rijden we maar een rondje met de tram! De lucht is inmiddels open getrokken.

 

Na ons rondje met de tram gaan we terug naar het hotel om droge kleding aan te trekken. Vanuit de hotelkamer kunnen we zien dat het mooi weer is dus ook de Birkenstocks gaan weer aan! Eenmaal beneden bij de receptie kijken we naar buiten en komt het weer met bakken uit de hemel. Gelukkig hebben we nu een plu!

 

We willen het Eureka Skydeck bezoeken en gelukkig zit dat gebouw naast de deur. We lopen 10 meter onder de plu en kopen onze ticket naar boven. Het uitzicht is gelukkig redelijk goed dus we vermaken ons hier een tijdje.

 

Hierna besluiten we om naar St. Kila te gaan. Dat is aan het strand. Je kunt hier de pier oplopen en je hebt hier een mooi uitzicht over de skyline (hier is hij wat beter te zien op de foto). Je kunt hier ook de kleine pinguïns aan land zien komen na zonsondergang. Als we over de pier lopen zien we dat er al jongen op hun ouders zitten te wachten. Het duurt nog wel even voor de zon ondergaat en we hebben de pinguïns in Nieuw Zeeland ook aan land zien komen, dus we besluiten om een plek te gaan zoeken om wat te eten.

 

Helaas zijn hier niet al teveel tentjes, dus we gaan terug naar de stad. Het is best lastig om goed eten te vinden voor een redelijke prijs. Het is hier echt duur. En het is vandaag een national holiday; racing day. In Melbourne heeft iedereen vrij vanwege de paarden races. Alle vrouwen lopen in mantelpakjes met huge ass hoeden op en mannen in nette pakken. Vanwege paarden races.. goed wij begrijpen er niets van maar het is traditie dus het zal wel zo horen. Er is alleen nu nog moeilijker een plekje te krijgen in een restaurant. Uiteindelijk gaan we lekker bij de Griek eten.

 

Nu lekker naar bed en morgen vliegen we naar Sydney, weer een nieuwe stad om te verkennen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0