Australie Dag 40

Lokatie

Sydney, Australie


Gelukkig kunnen we vandaag rustig aan doen. We staan wat later op en gaan beneden in het hotel ontbijten. Daarna maken we ons langzaam aan klaar om naar Bondi Beach te gaan.

 

We hebben gisteren al een Opal kaart gekocht, en deze gebruiken we om met de bus naar Bondi beach te rijden. We kunnen vlakbij het strand uitstappen en lopen direct het strand op. We lopen naar het einde van het strand en weer terug. Het strand is kleiner dan we hadden verwacht, maar het is uiteraard nog steeds heel gaaf om hier te zijn!

 

We besluiten wat te gaan lunchen, we moeten zorgen dat we een goede bodem in onze maag hebben want we hebben zo een surfles!

 

Na het eten lopen we naar de surfschool en vullen hier het nodige papierwerk in. Dan hijsen we onszelf in een wetsuit en lopen we met onze surf leraren het strand op. Er is al een groep die les heeft dus de surfplanken liggen daar al.

 

Voor we het water ingaan krijgen we nog een safety briefing en instructies over hoe je op een surfplank moet liggen. Dan gaan we de zee in. We pakken allemaal wat golven, geholpen door de leraren en gaan dan weer het strand op. Hier krijgen we instructies over hoe je daadwerkelijk op moet staan op een surfplank, dat is nog een hele kunst.

 

Hierna gaan we het water in en zijn we 1,5 uur bezig geweest met het doorkrijgen van deze oefeningen. Met de uitleg van onze leraren kan Rein uiteindelijk staan! Dat is een hele prestatie.

 

Na het surfen lopen we terug naar de surfschool en komen we erachter dat er foto's zijn gemaakt. We kleden ons om en kopen de foto's. 

 

Dan lopen we nog even het strand op en kijken we nog even naar de les die na ons was begonnen. Als ook deze les afgelopen is lopen we terug naar de bushalte en rijden we naar Darling Harbour. Hier lopen we doorheen en komen dan bij de pannenkoekenrestaurant waar we willen eten.

 

We zijn best moe en lopen na het eten naar het hotel. Vandaag toch weer 11km gelopen.

 

Nu lekker slapen, morgen weer leuke dingen doen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0