Tips voor het reizen in Nieuw Zeeland

Tours boeken

Er werd ons aangeraden om alle grote tours van te voren te boeken. De wat kleinere tours zouden we daar ter plekke wel kunnen boeken. Wij raden iedereen aan om alle tours, groot en klein, allemaal van te voren te boeken. Omdat we niet geboekt hadden, hebben we de tour in het Hobbiton bijvoorbeeld gemist. Dat was erg jammer.

 


Campermate

Campermate is echt een geweldige App om te gebruiken! Het is een App met allemaal tips voor uitjes/bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen! Het leuke is dat iedereen iets kan toevoegen, zo kom je nog eens op plekken die je niet verwacht!

 


Geen hardcase koffers meenemen

Als je een road-trip gaat maken net als ons in een camper, of in wat voor voertuig dan ook, is het verstandig om een vouwbare koffer mee te nemen. Hardcase koffers kunnen veel ruimte in beslag nemen, vouwbare koffers kun je makkelijk verkleinen om in de kleine ruimtes op te bergen.

 


Het opladen van apparaten

Hou er rekening mee dat je niet alle apparaten kunt opladen in de camper als deze aan het rijden is. Als je stilstaan en de camper is aangesloten op stroom kunnen zo'n beetje alle apparaten opgeladen worden, maar als de camper van de stroom af is kunnen alleen de kleine apparaten opgeladen worden.

 


Creditcard mee

Onze pinpas word bijna nergens geaccepteerd in Nieuw Zeeland. Het is daarom heel handig om je creditcard mee te nemen. Ook raden wij aan om van te voren bij je bank te informeren hoe je weer geld "op je creditcard moet zetten". Geld uitgeven hard gaat, dus om via het internet weer credit op je creditcard te kunnen zetten is ideaal.

 


Fergburger

Fergburger is beroemd voor zijn lekkere hamburgers, en dat zijn ze zeker! Er staat meestal een hele lange rij, dus dat neemt veel tijd in beslag. Bel van te voren je bestelling door, dan krijg je een nummer en dan vertellen ze je hoe lang het ongeveer duurt. Als je zorgt dat je na die tijd aanwezig, bent heb je kans dat jou nummer al op het scherm staat en je binnen 5 minuten klaar bent!

 


Wasgeld sparen

Op de meeste campings kost het wassen en drogen van kleidng $2NDZ, wij zijn op een gegeven moment $2NZD gaan sparen zodat we makkelijk onze kleding konden wassen.